8/12/09

Διαγωνισμός Ζωγραφικής: «Ζωγραφίζω τον Ληθαίο»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με τις υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των διευθύνσεων Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης του νομού Τρικάλων, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Ζωγραφίζω τον Ληθαίο».
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές του Νηπιαγωγείου, της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού και της Α΄ τάξης Γυμνασίου του νομού Τρικάλων. Στόχος είναι να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την μεγάλη σημασία που έχει το ποτάμι για τη ζωή της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και παράλληλα να εκφράσουν, με τον δικό τους καλλιτεχνικό και δημιουργικό τρόπο, τις ανησυχίες τους για το ευαίσθητο αυτό οικοσύστημα.
Ένα έργο από κάθε σχολείο, που θα ξεχωρίσει από άποψη φαντασίας και καλλιτεχνικής πρωτοτυπίας, θα αποσταλεί στις υπευθύνους Π.Ε. Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης. Η επιλογή θα γίνει από τριμελή επιτροπή που θα οριστεί από τον διευθυντή του σχολείου. Προτείνεται στην επιτροπή να συμμετέχουν: ο-η δάσκαλ-ος/α και η νηπιαγωγός αντίστοιχα που διδάσκει στην τάξη (για την Π/θμια), ο εκπαιδευτικός που διδάσκει το μάθημα των εικαστικών (για την Π/θμια & Δ/θμια), εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων του σχολείου που έχουν εμπειρία σε περιβαλλοντικά προγράμματα και ο διευθυντής της σχολικής μονάδας. Στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία η επιτροπή μπορεί να αποτελείται από λιγότερα μέλη. Τα ονόματα των εμπλεκόμενων στην επιτροπή εκπαιδευτικών θα αναγραφούν στην αίτηση συμμετοχής που θα υποβληθεί από το σχολείο (στη θέση «Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί» του επισυναπτόμενου εντύπου της αίτησης).
Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail του ΚΠΕ (mailto:trikalakpe@gmail.com), ταχυδρομικά ή με fax στις Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009. Τα σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα λάβουν σύντομα αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Τα έργα που θα διακριθούν θα εκτυπωθούν σε αφίσες και θα εκτεθούν σε εκδήλωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Στους συμμετέχοντες μαθητές θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.
Ολόκληρο το έγγραφο της πρόσκλησης καθώς και η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ
http://sites.google.com/site/trikalakpe/