9/6/11

Μέρα Περιβάλλοντος

Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνδιοργάνωσε με το Δήμο Τρικκαίων, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, την ομάδα περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), διάφορες εκδηλώσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, με σκοπό την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιηθηκαν στο χώρο του Πάρκου Διαλεκτού την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011 και ώρα 10:00 π.μ. με συμμετοχή μαθητών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

Η περιβαλλοντική ομάδα του Κ.Π.Ε. (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Δήμου Τρικκαίων, πραγματοποιήσε διάφορες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια.




Παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα ευέλικτο λούνα πάρκ που είναι προσφορά της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, να παίξουν διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια, όπως το φιδάκι της ανακύκλωσης, πάζλ, ο τροχός της ανακύκλωσης και παιχνίδια μνήμης, τα οποία προάγουν την ιδέα της ανακύκλωσης και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος.
Τέλος η ομάδα περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων, έδείξε την διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού στους μικρούς μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: