23/3/10

Το 4ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων ανακαλύπτει το Ληθαίο

Η παρουσίαση του προγράμματος οργανώθηκε με την επίσκεψη στο χώρο του νηπιαγωγείου, μιας μασκότ (βάτραχος Φρογγαίος) την οποία υποδύθηκε και εμψύχωσε με μεγάλη επιτυχία η κ.Μητσιούλη, νηπιαγωγός, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ. Το διδακτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα και χαρά τον ειδικό επισκέπτη ενώ η κ. Πανάγου, υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλη τη διαδικασία.
Ο "Φρογγαίος" κάτω από το έκπληκτο βλέμμα των παιδιών συζήτησε μαζί τους για τη σπουδαιότητα του νερού στη ζωή μας και τους τρόπους ορθής διαχείρισης που πρέπει να υιοθετήσουν στην καθημερινότητά τους, ώστε να μην μας λείψει το πολύτιμο αυτό αγαθό.
Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν μια παράσταση κουκλοθεάτρου, η θεματολογία της οποίας αναδυόταν από το περιβάλλον του Ληθαίου και τα προβλήματά του όπως π.χ. τη ρύπανση και την ανθρώπινη παρέμβαση στο ποτάμι. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης βατράχια, νεροχελώνες, πεταμένα σκουπίδια ενέπλεξαν αβίαστα τα παιδιά στην πλοκή της ιστορίας με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη σύνθεση περιβαλλοντικών μηνυμάτων όπως:"Δεν σπαταλάμε το νερό, κάνουμε οικονομία για να μην έχουμε λειψυδρία".
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη μετάβαση των παιδιών στο ποτάμι όπου συμμετείχαν στην δημιουργία/κατασκευή αφίσας-κολάζ με φυσικά υλικά που συλλέχτηκαν από τις όχθες του ποταμού καθώς και σε διάφορα κινητικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: